Pamojafestivalen 26-28 maj – tillsammans för mångfald!

Pamojafestivalen är en antirasistisk gratisfestival som arrangeras på Malmfältens Folkhögskola och drivs helt av ideella krafter i Kiruna. Festivalen grundades 2013 av elever på volontärutbildningen som hade i uppdrag att verka för mångfald lokalt, efter sin praktikperiod på Zanzibar. Från år 2014 till 2015 ökade festivalen från 500 till drygt 1100 besökare. Högstadie- och gymnasieelever är en särskilt fokuserad målgrupp men Pamojafestivalen ska erbjuda något för alla.

Hittills har Kirunaborna fått ta del av högkvalitativ underhållning och bildning genom programpunkter som Samsaya, Maxida Märak, Fagervall & Björkenvall, Maria Sveland, EXPO, Sverige 3.0, Somalia bandy, Until the End Crew, Cleo och Femtastic med flera.

Inför festivalåret 2016 har tidigare volontärelever tillsammans med ideella krafter som Kiruna mot Rasism, Rädda Barnen, Salamföreningen och flertalet engagerade privatpersoner, bestämt sig för att driva Pamojafestivalen vidare. Det innebär stora utmaningar både organisatoriskt och finansiellt men vi är övertygade om att det goda syftet och resultaten från tidigare år har bäddat för fortsatta framgångar. Våra starkaste resurser är erfarenheten, viljan och drivet skapa ett samhälle för alla – och det gör vi bäst tillsammans.

Vill du vara med?

Gilla Pamojafestivalen 26-28 maj på Facebook för att följa med när vi släpper artister och uppdaterar programmet: https://www.facebook.com/Pamojafestivalen/?fref=ts

Etiketter: pamojafestivalen

Pamojafestivalen 26-28 maj – tillsammans för mångfald!