Allmän kurs på grund- eller gymnasienivå

Passar för dig som vill

• läsa in grund- eller gymnasieskola
• komplettera din grundskole- och/eller gymnasiekompetens
• studera i en vuxenanpassad studiemiljö
• skaffa behörighet till Högskola eller Yrkeshögskola

Allmän kurs är öppen för alla som fyllt 18 år.

Kursens uppläggning

På Allmän kurs kan du komplettera dina studier från grundskolan eller gymnasiet.
Studier vid folkhögskola är ett alternativ till Vuxenutbildningen (komvux).
Hos oss studerar du 1-4 år beroende på tidigare studier, behörigheter och arbetslivserfarenhet.

Du kommer att läsa i mindre studiegrupper där lektionerna är lärarledda. Samtalet, det vill säga diskussioner och erfarenhetsutbyte, är en viktig del av skolarbetet.

Kursens mål

• stärka dina möjligheter till arbete
• ge dig behörighet för eftergymnasiala studier, Högskola eller Yrkeshögskola
• främja din personliga utveckling
Finansiering kan ske med studiemedel (20 till 56 år) eller studiehjälp (18 till 20 år). Undervisningen är kostnadsfri. Studielitteratur kan lånas. Eventuella studieresor betalar du själv.

Högskolebehörighet – grundläggande behörighet till högskola och yrkeshögskola

Kursavgift

Kursavgift 700 kr. I kursavgiften ingår lån av kurslitteratur och iPad samt försäkring.

Kursstart: 21 augusti 2017

Ansök här» Allmän kurs på grund- eller gymnasienivå, läsår 2017-2018 (Ansökan stängd - Ej lediga platser)