Dataskola på nätet - lär dig Office och grunderna i Windows

Kursansvarig: Gunnel Jakobsson
Kontaktinformation: gunnel.jakobsson@kiruna.fhsk.se
Omfattning: Kursen bedrivs på heltid (100%) och berättigar till studiemedel.
Studiefinansiering: http://www.csn.se/komv-folkh-gymn

Välkommen till kursen där du lär dig mer om ett av världens mest använda kontorspaket Microsoft Office och operativsystemet Windows 10 !

Vill du göra dig starkare på arbetsmarknaden? Många företag vill idag att man har kunskaper i Office programmen. Har du svårt att komma hemifrån, kanske har du föräldraledigt men vill göra något mer? Sitter du på jobbet och känner att du behöver lära dig om Word, Excel, PowerPoint för att bli mer effektiv i ditt arbete?

Då har vi något för just dig!

Vi vill erbjuda dig en flexibel utbildning - när du vill, var du vill! Du väljer tiden - morgon eller kväll, vardag eller helg. I din egen hemmamiljö eller kanske från ett annat land. Du kan använda dig av din egen PC-dator, Mac, iPad eller mobiltelefon!

Allmänt om kursen

Under kursen studerar du de sex moduler som ingår i kursportalen. Kursen är på svenska eller engelska.Efter kurstidens slut erhåller du ett Intyg/diplom som innehåller de godkända moduler som du genomfört under studietiden.

Kursens innehåll

Moduler i kursportalen:
M1 – Operativsystem och filhantering, Windows 10
M2 – Ordbehandling, Word
M3 – Kalkylering, Excel
M4 – Fortsättning, Excel
M5 – Presentation, Powerpoint
M6 – Kommunikation, Outlook

För vem

Alla som vill lära sig mer om datorer och Office program.

Kursens mål

Att du efter genomgången kurs har klarat de olika modulerna och med det
lärt dig hitta genvägar för att använda datorn på ett effektivare sätt.

Förkunskaper

Vi har inga krav på förkunskaper men det är bra om du är någorlunda van användare av Internet och kan söka information, samt använda e-post eller motsvarande. Givetvis så kan man lära sig distansplattformen utan att tidigare ha använt sig av Internet eller ha någon större datorvana.

För att kunna genomföra kursen behöver du:
1. En Pc-dator, Mac, iPad, iPhone eller Android mobiltelefon.
2. Internetanslutning

Detta gäller för kursen

Elevavgift: 1000:- I avgiften ingår tillgång till distansplattformen och webbaserat utbildningsmaterial

Kursstart: 8 januari 2018

Kurslängd: 21 veckor (Avslut: 1 juni 2018)

Ansökningsperiod: Från 4 september 2017. Antagning sker i turordning efter ansökningsdatum.

Kontaktinformation:
Malmfältensfolkhögskola,
Campingvägen 3, 981 35 Kiruna
E-post: malmfaltens@kiruna.fhsk.se
Tel. expedition: 0980/67500

Obs! elevförsäkringen täcker  inte de som läser på distans.