Elev/deltagarinformation

Receptionen

Öppettider Måndag – fredag 08:00-19:00
Telefon: 0980-67500
Maria A, Maria H och Eva S är de personer som du oftast möter i receptionen, där kan du köpa godis, läsk, mat/kaffekuponger m m

.

Läsårsschema

Adressändringar

Byter du adress under läsåret, glöm inte att meddela expeditionen detta.

Sjukanmälan

Sjukanmälan: SMS till 070-675 44 21

Webbmail

Elevförsäkring

Skolan har tecknat en elevförsäkring med för samtliga elever. Försäkringen omfattar: Trygghetsförsäkring, Grupplivsförsäkring samt Olycksfallsförsäkring.

Närvaroregler samt regler för avstängning

Elev som inte är studieaktiv avskrivs och redovisas till myndigheter (ex CSN).

Läromedel

Du som är elev på allmän kurs får låna läromedel. För speciallinjerna gäller speciella villkor beroende på vilken linje det är. Hos Ewa Werndin betalar du för läromedel som du önskar behålla eller om du går på en av våra speciallinjer som kräver det.

Kopiering

Om Du vill kopiera intyg, betyg och liknande kan Du få det utfört i receptionen till en kostnad av 1kr per svart/vit kopia och 2 kr per fullfärgskopia.

Elevskåp

Elevskåp finns utanför sal 1 och 2 samt i källarplanet, trappan vid receptionen. Eget lås gäller.

Dagstidningar och tidskrifter

Vi har ett par dagstidningar och i biblioteket finns både tidskrifter och böcker inom olika  ämnen. Läses på plats, ej för hemlåning.

Till vem vänder du dig till?

Till rektor;
kan du vända dig om du har något handikapp, t.ex. ond rygg och behöver en specialstol eller andra hjälpmedel som kan underlätta för dig under din studietid.

Ewa Werndin;
finns på expeditionen och henne söker du upp när du vill betala elevavgiften m.m.

Parkering

Under tiden oktober – mars är motorvärmarplaterna uthyrda, utnyttja därför parkeringsplats som finns bakom kursgården, för övrigt är parkering förbjuden inom hela skolområdet.

Motorvärmare

Är Du beroende av bil och/eller är boende utanför Kiruna C har Du förtur på en av de 24 motorvärmarna, i mån av utrymme får även andra hyra. Dagtid kostar motorvärmare 100kr /mån 1 oktober – 31 mars. De två motorvärmarna vid skolbyggnaden är reserverade för personer med funktionshinder. Prata med Maria Hedhult i adminstrationen.

Post

Post till elever läggs i facken som finns på väggen till vänster om receptionen.
För avgående post finns postlåda vid Camp Ripan.

Byggnader på skolområdet
Orienteringskarta

Vaktmästare

Våra vaktmästare når du via
telefon 070-675 27 99, eller så kan du  lämna ett meddelande i receptionen.

Kortkurser

Vid folkhögskolan kan kurser från en dag upp till ett antal veckor pågå. Detta är folkhögskolekurser som folkhögskolan företrädesvis anordnar i samverkan med olika folkrörelser och i vårt fall ofta med skolans huvudmän. Kortkurser är alltså folkhögskolekurser i samma grad som skolans långa kurser.

Huvudmän

Kiruna kommun