Kurator samt Studie- och yrkesvägledning (SYV)

Kurator och studievägledare

Hej!

Jag heter Mikael Nordin och arbetar med vägledande och kurativa samtal här på folkhögskolan i Kiruna. Jag är grundutbildad inom studie- och yrkesvägledning med fördjupning inom psykologi och psykoterapi med många års erfarenhet av arbete i skolor, familjerådgivning, företagshälsa och individualpsykoterapi.

På skolan är mitt arbete att hjälpa våra deltagare med små och stora bekymmer i skolan och privatlivet; Det kan vara frågor som handlar om studier och studieplanering, yrkesorientering, ekonomi, skolarbete och stress till konflikter, sorg och tunga tankar.

Hur försöker jag hjälpa?
Allt börjar med att vi samtalar. Ibland räcker det att träffas en gång, ibland behöver man ha en serie av vägledande eller stödjande samtal. Jag kan även ge råd och stöd om vart du kan behöva vända dig för att få information eller hjälp oavsett om det handlar om utbildning, CSN, Försäkringskassan, Sjuk- eller hälsovården, Socialtjänsten, Arbetsförmedlingen, Kommunens arbetsmarknadsenhet eller vem det kan tänkas vara som du kan behöva vända dig till.

Hur når du mig?
Är dörren öppen, välkommen in! Har jag inte möjlighet att prata just då så bokar vi en tid - inget problem. Min strävan är att kunna erbjuda korta väntetider och att det ska vara enkelt för dig att komma i kontakt med mig.

På skolan finns jag vanligen måndag - fredag mellan klockan 13.00-17.00.
Du kan nå mig på telefon 070-675 01 53. Kan jag inte svara, lämna ditt namn och telefonnummer så ringer jag dig så snart jag kan.
Du kan även kontakta mig genom att fylla i nedanstående formulär så kontaktar jag dig inom kort.

Elevinformation

Studiestöd

Länk till CSN: studiemedel (20-56 år) eller studiehjälp (18-20 år)